Thema 2023

Weekend: 24 tot en met 26 maart 2023

Geestelijke begeleiding: E.P. Benny Berrens o.praem, norbertijn van de abdij van Postel

Met Franciscus van Sales in de leerschool van de liefde en de goedheid 

“Wij mensen worden niet naar God toe getrokken door middel van ijzeren kettingen, zoals bij een stier of een buffel wel gedaan wordt. Nee, wij worden gelokt met aangename dingen, heerlijke toezeggingen en heilige inspraken. Dat is wat past bij het menselijke hart, want dat is immers vrij. De eeuwige Vader trekt ons niet aan door dwang, maar door middel van geestelijke blijdschap. Hij zet een heilig lokaas in om onze ziel zachtjes naar zich toe te trekken. Onze vrije wil, Theotimus, wordt door de genade nooit tot iets gedwongen of verplicht. Machtig maar teder brengt de genade ons in beweging, zonder onze vrije wil ook maar enige dwang aan te doen.”

Franciscus van Sales, Verhandeling over de liefde tot God, boek 2 hoofdstuk 12

Wij zullen tijdens de retraite te gast zijn in het klooster van de Zusters van Liefde in Kortemark. We hebben een eigen programma met diverse conferenties. Daarnaast sluiten we ons aan bij de gebedstijden van de zusters.

De retraite begint op vrijdagmiddag om 15.00 uur en eindigt op zondagmiddag rond 14.00 uur. De kosten voor het weekend bedraagt € 90,- De prijs mag echter geen belemmering zijn om deel te nemen aan een moederretraite.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden mail dan naar: Elena via info@moederretraite.be

Na opgave voor de retraite ontvang je zo spoedig mogelijk een bevestiging.